Babka cytrynowa
Opis
Składniki: koncentrat ciasta składniki: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające (E471, E475), substancja zagęszczająca E466, aromat cytrynowy, sól, barwnik naturalny E100, jaja, olej, woda.
Masa netto: 400 g
| Wartość odżywcza | w 100 g produktu |
| Wartość energetyczna | 1894 kJ / 454 kcal |
| Tłuszcz | 29,00 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,10 g |
| Węglowodany | 43,00 g |
| w tym cukry | 21,00 g |
| Białko | 5,00 g |
| Sól | 0,77 g |
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest jednocześnie oznaczeniem partii produkcyjnej. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
