Ciastka kruche
Opis
Składniki: mąka pszenna typ 500 standaryzowana składniki: środki do przetwarzania mąki E300, enzym alfa-amylaza (zawiera mąkę pszenną), margaryna 80% składniki: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy, woda, emulgatory (mono-i dyglicerydy kwasów tłuszczowych), substancja konserwująca ( kwas sorbowy), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), cukier, maślanka (mleko), śmietana (mleko), smalec składniki: tłuszcze wieprzowe, jaja, kakao amoniak składniki: regulator kwasowości, substancje spulchniające; węglany amonu E503i, proszek do pieczenia składniki: substancje spulchniające: węglan sodu, fosforany, mąka pszenna, aromat- wanilia.
Masa netto: 400 g
Wartość odżywcza | w 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1800 kJ / 429 kcal |
Tłuszcz | 22,40 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 10,90 g |
Węglowodany | 65,00 g |
w tym cukry | 65,40 g |
Białko | 5,00 g |
Sól | 0,60 g |
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest jednocześnie oznaczeniem partii produkcyjnej. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.