Ciastka kruche

Ciastka kruche

Opis


Składniki: mąka pszenna typ 500 standaryzowana składniki: środki do przetwarzania mąki E300, enzym alfa-amylaza (zawiera mąkę pszenną), margaryna 80% składniki: oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy, woda, emulgatory (mono-i dyglicerydy kwasów tłuszczowych), substancja konserwująca ( kwas sorbowy), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), cukier, maślanka (mleko), śmietana (mleko), smalec składniki: tłuszcze wieprzowe, jaja, kakao amoniak składniki: regulator kwasowości, substancje spulchniające; węglany amonu E503i, proszek do pieczenia składniki: substancje spulchniające: węglan sodu, fosforany, mąka pszenna, aromat- wanilia.

 

Masa netto: 400 g

Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1800 kJ / 429 kcal
Tłuszcz  22,40 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,90 g
Węglowodany  65,00 g
 w tym cukry 65,40 g
Białko  5,00 g
Sól  0,60 g

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest jednocześnie oznaczeniem partii produkcyjnej. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.