Placki drożdżowe

Przygotowywane przez nas placki drożdżowe to jeden z najsmaczniejszych deserów, nie tylko na niedzielne popołudnie. Puszyste wyroby ze słodką kruszonką i owocami sezonowymi, takimi jak śliwki, truskawki, jagody, wiśnie, czereśnie lub jabłka, to przysmaki, które nieprędko się znudzą. W ich przypadku kluczowe jest odpowiednie wyrobienie ciasta, a także jego napuszenie. Receptura tzw. drożdżaków przygotowywana jest na podstawie sprawdzonych przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie, z doskonałych surowców i z wykorzystaniem wieloletniego doświadczenia cukierników.

Składniki: Mąka pszenna typ 500 składniki: środki do przetwarzania mąki E300,enzym alfa-amylaza(zawiera mąkę pszenną), woda, cukier, drożdże, margaryna 80% składniki: oleje roślinne(palmowy,rzepakowy,częściowo utwardzony palmowy) woda,emulgatory(mono-idyglicerydy kwasów tłuszczowych), substancja konserwująca(kwas sorbowy),regulator kwasowości(kwas cytrynowy),aromat,barwnik(annato), jaja, sól, aromat, kruszonka.

 

ETYKIETA PRODUKTU